Endret kosthold – formen er i bedring!

Endret kosthold - formen er i bedring!

     Foto: Pixabay

I begynnelsen av september var oppstartsseiminarene på Funksjonell Medisinsk Institutt i gang. To dager fra kl. 09 – kl. 20. Jeg var proppfull av ny kunnskap og klar til å sette i gang mitt livs store prosjekt. 

Endret kosthold skulle gi meg bedre helse.

Det vil si,endret kosthold høres for enkelt ut, og det er virkelig sant. Her er det snakk om å ta noe ut av kostholdet og erstatte det med noe annet.

Jeg har tatt ut gluten, sukker, kumelk og raske karbohydrater. Så rynker du kanskje på nesen og sier at karbohydrater må vi ha, og det er helt sant. Men de raske karbohydratene er greit å holde seg unna for meg.

I tillegg har jeg hatt en bakteriekur for å fjerne uønskete bakterier i tarmen. Jeg tar en rikelig dose av vitaminer, mineraler, fiber og pro-/prebiotika hver dag. Og ikke nok med det, jeg spise utrolig sunt og riktig i forhold til tankesettet som omhandler terapeutisk mat. Det kan jeg skrive mer om senere.

Ja, det er krevende å sette i gang en så omfattende kostholdsendring

Så da venter jeg meg selvfølgelig noe godt i andre enden (ikke den enden du tenker på, knis), men i andre enden av denne livsstilsendringen.

Nå i november har jeg vært på mitt første oppfølgingsmøte på FIM (Funksjonell Medisinsk Institutt) og i tillegg et kurs i terapeutisk matlaging. Legen som underviser oss, kalte det han fikk høre av meg, et lite mirakel. Så god bedring på så kort tid.

På under 8 uker har jeg ikke hatt:

  • Elveblest, kun en gang et utbrudd av Angioøden (hevelse)
  • Spiser ting jeg ikke tålte tidligere
  • Sterkere negler (helt uvesentlig, men merkbart)
  • Sover bedre og mer stabilt
  • Og jeg tar ingen allergimedisiner hvilket jeg tok maksimal dose av før oppstart. Altså 6 tabletter ut av systemet, og kroppen tolerer alt det nye den får tilført. HURRA!!!
Jeg synes ting tar tid, men for å være ærlig må jeg nok gi meg selv minimum 1,5 år på resten. Jeg ble oppmuntret til ikke å være utålmodig i denne prosessen. Det som har tatt mange tiår å ødelegge må nødvendigvis ta en stund før jeg blir enda bedre. Men en supergod tanke er at mat kan gjøre så godt for en syk kropp.
Utmattelsen som jeg har slitt med i et par tiår har ikke blitt bedre ennå. Gjett om jeg gleder meg til å kunne våkne opp EN morgen uthvilt. Det ville vært fint 🙂 Det har jeg ikke opplevdt på over 20 år.
Neste steg er flere matkurs for å få ideer samt lære enda mer om terapeutisk mat samt utdriving av tungmetaller i kroppen.
I tillegg er vi flere som arbeider på lag i samme gruppe så jeg har flere å sparre med underveis.

Her har du mine helseutfordringer:

  • Sjøgrens syndrom (autoimmun sykdom)
  • ME – Myalgisk Encefalopati – utmattelse m.m. diagnostisert i 1998
  • Mistet delvis smakssans, luktesans og stemme
  • Lekk tarm
  • Matogintoleranse – salisylate (salisylsyre) og biogenaminer (histaminer)
  • Elveblest/kronisk og spontan urticaria/angioødem
  • Heliobacter pyroli
  • Luktesansen er av og på (noen ganger er det faktisk helt greit at den er av 🙂 Smaksansen er nedgradert fra sofistikert til kun å kjenne søtt, surt, bittert og salt. Sangstemmen har også vært fraværende i noen år.

Så inntil vi snakkes igjen – Jeg er ved godt mot. Dette er utrolig spennende og jeg jobber på lag med leger og en helsecouch som tar verdens nyeste og beste forskning på dette området på alvor.

Legg igjen en kommentar