Hjemmelaget surkål uten sukker – smaken av jul

Å kunne spise hjemmelaget surkål uten sukker er en høydare. Når julen nærmer seg er det i alle fall minst en duft som jeg elsker å ha i huset. Det er selvfølgelig surkål med den kjente karveduften.

Denne surkålen er uten sukker. Å lage mat fra bunnen av gir også et annet gode, her er det nemlig ingen tilsetningsstoffer. Enkelt å lage er det også.

Ingredienser – Hjemmelaget surkål uten sukker

  • 750 g økologisk hodekål
  • 2 ts salt
  • 1 ss karve
  • 2.5 dl vann eller eplejuice
  • 2 ss eplesidereddik
  • 3 dråper stevia 
Hjemmelaget surkål uten sukker og tilsetningsstoffer og tilsetningsstoffe

Slik gjør du – Hjemmelaget surkål

  1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt og karve i en kjele.
  2. Tilsett eplesidereddik og vann eller eplejuice
  3. Kok opp og la trekke i ca. 45 min. mens du rører.
  4. Smak til med eplesidereddik og stevia

Det finnes mange oppskrifter på hjemmelaget surkål på nettet. Jeg tok utgangspunktet i en oppskrift fra Berit Nordstrand og tilpasset den til hva jeg vil bruke i surkålen.   Vel bekomme!

FØLG GJERNE MATOGINTOLERANSE PÅ FACEBOOK – Dette er en blogg for oss som ikke finner ut av hva som feiler oss. Vi blir syke av mat, ting vi puster inn og mange andre ting som vi ikke finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i stadig utvikling med ny kunnskap hva gjelder ME, autoimmune sykdommer, matogintoleranser m.m.

Legg igjen en kommentar